Praksis hos Vivarium – blogg 2

Heihei!

Sigrun her igjen, dette blir mitt andre og siste blogginnlegg fra praksisen vår her på Vivarium! Jeg skal fortelle litt om det vi har gjort i det siste og om noen nye opplevelser. Den siste tiden har gått fort og vi nærmer oss slutten av oppholdet med bare noen få timer igjen for å fullføre.

Vi har fortsatt vårt arbeid med Faradaysburet, og nylig gjennomførte vi målinger med fokus på PCR av EBV-viruset, og også målinger av toxoplasmose. I tillegg til våre vanlige elektriske feltmålinger, har vi også eksperimentert med å måle magnetfelt. Deretter har vi jobbet med å prøve å tolke disse resultatene og sammenlikne det med teoretiske beregnete verdier, så der fikk vi plutselig bruk for PHYS112 kunnskapene fra forrige semester. Vi har også systematisert, sammenliknet resultatene og skrevet rapport.

I tillegg har vi også jobbet med noen andre oppgaver vi har fått. Dette inkluderer at vi har demontert et operasjonsmikroskop og brukt deler av dette til å bygge vårt eget mindre mikroskop. Det var ikke bare lett å demontere stativet, men vi er nesten i mål og har fått oss masse ny verktøykunnskap! Før vi begynte å bygge, hadde vi laget en plan og en skisse av hvordan vi tenkte mikroskopet skulle bli til slutt. Mikroskopet endte vi med å kombinere med et web-kamera, og dette gir muligheten for å følge vekstprosesser med mulighet for foto- og/eller videoopptak, nemlig det som var oppgaven.

Videre har vi også jobbet med å kalibrere vekter. Dette har vi gjort ved å bruke sertifiserte, standardiserte vekt-klosser og ta gjentatte målinger på hver vekt, samt å registrere avvik. Da vi oppdaget av noen av vektene hadde større avvik enn det som kan aksepteres, sendte vi mail til leverandørene og hørte hvilke muligheter som fantes for reparasjon.

Vi har også hatt muligheten til å være observatører på et nytt kurs om laparoskopi (kikkhullsoperasjon) og åpen kirurgi. Det var spennende å få ny innsikt i medisinsk-teknologi utstyr og se hvordan det brukes i praksis. Vi fikk også mulighet til å snakke med leverandørene av utstyret, så det var også interessant.

Alt i alt har vår tid hos Vivarium vært spennende og berikende så langt.