Praksis hos Lifekeys – blogg 2

Hei! Johanne her. Sist skrev jeg om hva jeg, Ingeborg og Hennie gjorde de første ukene i praksis. Det siste vi rakk å gjøre til da var å utvikle et forslag til design av nettsiden til bedriftskunder. Her foreslo vi blant annet å inkludere en priskalkulator, slik at bedriftene enkelt kunne regne ut prisen for de ulike pakkealternativene til sine ansatte. Vi fikk videre i oppgave å prøve å programmere denne kalkulatoren, noe som var en kjekk utfordring. Der fikk vi frisket opp i INF161-kunnskapene om å lage nettside. Vi fikk også god hjelp av den ene programmereren på kontoret i lunsjpausen vår, noe som var veldig hyggelig.

Videre har vi prøvd å utbedre en allerede eksisterende interactive walkthrough for HR-personale på nettsiden deres, ettersom de har fått noen tilbakemeldinger om at nettsiden ikke alltid er så enkel å forstå. Dette føltes dermed som en nyttig oppgave, og det var kjekt å bryne seg på dette. Målet var å forklare de ulike funksjonene på en så lett og forståelig måte som mulig, med et passende design.

Lifekeys lager også nettkurs til sjømenn, men det er ikke alltid sjømennene benytter seg av alle ressursene de tilbyr. Dermed ble det vår oppgave å designe en plakat som kan printes ut og henges opp på skipene, med mål om å få flere til å bruke nettsiden. Det var utfordrende å sette seg inn i hva som vekker oppmerksomheten til en internasjonal, voksen sjømann, men vi følte vi løste det bra med noen sjø-ordspill og et pent design:)

Den siste tiden vår har vi nå brukt på å lage en kalkulator som skal beregne hva mentale helseproblemer koster for en bedrift. Vi har både programmert en kalkulator i python og brukt powerpoint til å utforme et design for nettsiden. Kalkulatoren tar inn tall fra brukeren av nettsiden, som antall årsverk og hvor mye sykefravær det er i bedriften. Basert på dette blir det økonomiske tapet for fravær og produktivitet estimert, i tillegg til turnover. Dette har vært en kjekk oppgave å bryne seg på, og jeg har lært at det mange flere utgifter i en bedrift knyttet til mentale helseproblemer enn kun sykefravær. En utfordring med oppgaven har vært å finne oppdaterte og relevant tall, blant annet for hvor mye av sykefravær som er grunnet mental helse.

Vi er nå ferdig i praksis. Kort oppsummert har det vært lærerikt, utfordrende og noe nytt i forhold til det jeg ellers gjør på studiet. Det har også vært kjekt å se hvordan tverrfaglig samarbeid fungerer i praksis!

Fin utsikt fra kontoret:))