Praksis hos Vivarium – blogg 2

Hei!

Nå nærmer jeg (Piriya) og Sigrun oss ferdig med praksisperioden på Vivarium, og her er hva vi har gjort siden sist : ))

Vi har fortsatt med frekvensmålingene i Faradays buret, ved nye medium (PCR av EBV og toxoplasmose) og rettet et større fokus på magnetfelt. Verdiene for magnetfelt har vi også sammenlignet med teoretisk beregnede verdier. Det har veldig kult å koble sammen det teoretiske vi har lært i fysikken med et slikt forsøk, og oppdage ulike faktorer som påvirker frekvensnivået. Vi har systematisert resultatene og sammenlignet det med tidligere år, og nå nærmer rapporten til dette prosjektet seg snart ferdig!

Vi har også fått observere enda et kirurgikurs, både åpen kirurgi og med laparoskopi – kikkhullskirurgi! Dette er en operasjonsmetode der instrumentet føres inn i organer slik at man kan se video på skjerm, og utføre både undersøkelser og kirurgi på denne måten. Vi fikk slik muligheten til å se hvordan teknologi kan brukes i medisinske prosedyrer, og snakket også med leverandørene av dette da det er svært relevant for oss som studerer medtek.

I tillegg til dette har vi sett på to oppgaver til. Den første oppgaven var å utvikle en modell for å følge vekstprosesser i celler. Sist nevnte jeg at vi demontere et gammelt operasjonsmikroskop, og dette fikk vi nå bruk for. Vi brukte endedelen av denne tilkoblet til et web-kamera (som også krevde litt demontering) for å prøve å utvikle en løsning for å ta bilder av høyt nok fokus. Den andre oppgaven har basert seg på å finne en løsning for kontinuerlig næring av cellekulturer. Vi tenker at det mest hensiktsmessige blir å lage et såkalt perfusjonssystem, men er nødt til å kontakte ulike leverandører for å mer informasjon om priser og prosessen for å konstruere et sånt system.

Vi har også demontert litt mer utstyr og kalibrert vekter. For å kalibrere vektene brukte vi sertifiserte vektklosser for å se avvik i utstyret. Videre har vi kontaktet de ulike leverandørene for mer informasjon om kalibrering og service av utstyret deres.

Alt i alt så har det vært en veldig lærerik og gøy periode med praksisplassen hos Vivarium. Vi har hatt veldig varierende oppgaver og lært litt av hvert!

Testing av bildeoppløsning til mikroskopet vår og et bilde fra kikkhullskirurgi med minst mulig synlig organer;)