Praksis hos LifeKeys – del 1

Hei! Jeg heter Ingeborg og går andre året på medisinsk teknologi ved UiB. Denne våren er jeg i praksis hos LifeKeys sammen med Hennie og Johanne.

LifeKeys tilbyr hovedsakelig digitale psykologtjenester for enkeltpersoner og arbeidsplasser. Tjenesten inkluderer mentale helsesjekker, selvhjelpskurs og psykologtimer for de ansatte, mens ledelsen får oversikt over de ansattes helse og trivsel på arbeidsplassen. I tillegg er LifeKeys i prosessen med å utvikle en helsetjeneste for ungdom i alderen 13-19 år kalt Selvhjelperen. Selvhjelperen er en digital kursbank kvalitetssikret av Helsedirektoratet, som inneholder selvhjelpskurs og mestringsverktøy spesielt tilpasset ungdom.

I løpet av den første måneden her hos Lifekeys har vi fått varierte arbeidsoppgaver. Først fikk vi opprette hver vår bruker hos Lifekeys.no og utforske de ulike funksjonene som tjenesten tilbyr. Så fikk vi hvert vårt selvhjelpskurs som vi skulle gjennomgå og finpusse. Jeg fikk tildelt kurset «Sov bedre». Selv om rettskriving ikke egentlig er relevant for vårt studie, var det interessant å dypdykke i et slikt tema, og jeg lærte mye om egne søvnmønstre. I tillegg ble forslagene våre om endring tatt godt imot, og det var gøy å føle at vi kunne bidra.

Neste oppgave var å skrive et forslag til kurs for Selvhjelperen. Ettersom vi måtte utvikle kurset fra bunnen av, var dette en mer krevende oppgave. Likevel var det gøy å få innblikk i prosessen rundt utviklingen av slike kurs. De siste dagene har vi jobbet med noe helt annet. Vi har kommet med forslag til hvordan sidene for nye bedriftskunder på Lifekeys.no kan se ut. Vi brukte PowerPoint til å designe og innså fort at vi tidligere har undervurdert PowerPoint kraftig. I PowerPoint kunne vi visualisere hvordan sidene skulle se ut og om rekkefølgen på oppsettet ga mening. Vi ble overrasket over hvor komplisert det var å lage et oppsett som gir mening for kunden, og hvor mange steg vi måtte gjennom før vi ble fornøyde med resultatet. Selv om denne oppgaven tok lang tid, har den vært den gøyeste å jobbe med hittil.

Alt i alt har det vært dagene hos LifeKeys vært lærerike og et godt avbrekk fra den vanlige studiehverdagen!

Gjengen på kontoret:)