Praksis hos Lifekeys – blogg 1

Hei! Jeg heter Johanne og går andre året på medisinsk teknologi. Sammen med Hennie og Ingeborg skal jeg dette semesteret være 150 timer i praksis hos Lifekeys.

Lifekeys er en bedrift som tilbyr digitale psykologtjenester som samtaler med kliniske psykologer og andre digitale hjelpemidler for å fremme bedre psykiske helse, både for enkeltpersoner og for bedrifter.

I tillegg jobber Lifekeys med en ny nettside som heter selvhjelperen.no. Denne nettsiden er del av Helsedirektoratet sitt nye prosjekt for å utvikle helse-apper for ungdom, hvor målet er å tilgjengeliggjøre god og korrekt informasjon om psykisk helse. Selvhjelperen består av flere nettkurs som skal kunne brukes som mestringsverktøy for å bidra til bedre psykisk helse. Til nå har de seks tilgjengelige nettkurs, men de jobber med å få ut flere. De har også tester for mental helsesjekk.

 

Kaffemaskinen får kjørt seg når vi er på besøk!

 

Til nå har vi hatt litt ulike arbeidsoppgaver. Den første uken vår ble vi litt bedre kjent med selskapet, og jeg brukte en del tid på å korrekturlese og -skrive nettkurset deres om å utvikle motstandskraft. Målet var å gjøre språket enda mer tilpasset målgruppen, altså ungdom. Senere fikk vi også i oppgave å prøve å lage vårt eget nettkurs, hvor mitt handlet om ensomhet. Dette er et kurs som de selv jobber med å publisere etter hvert, så det var kult å få muligheten til å komme med inspirasjon. Det gir følelsen av å faktisk være litt til nytte. Det har også vært interessant å få et lite innblikk i hvordan prosessen med å lage nytt innhold foregår.

De siste gangene har jeg, Ingeborg og Hennie samarbeidet om å designe hvordan vi vil at nettsiden for nye bedriftskunder skal se ut. Dette har vist seg å være litt mer utfordrende enn jeg hadde sett for meg, og det er mye man må ta hensyn til som jeg ikke hadde tenkt over på forhånd. Dette har allikevel vært veldig kjekt, og det gøyeste vi har gjort til nå!

Til nå har vi altså hatt litt varierte arbeidsoppgaver, og jeg har fått lære litt om hvordan en bedrift fungerer. Jeg vil allikevel kanskje ikke si at de har vært så veldig medtek-relevant til nå, men vi får se hva fremtiden bringer. Stay tuned til neste innlegg!