Praksis på Vivarium – blogg 2

Hei igjen!

Jeg (Ingrid) og Sunniva er fortsatt i praksis på Vivarium – Dyreavdelingen på Haukeland. De siste ukene har vi gjort mye forskjellig i praksis. Vi har fått blitt med på rutinesjekk av anestesiapparater som brukes til operasjon på store dyr. Videre fikk vi også bli med på å observere en forsker fra Luxemburg ta PET-MR av rotter. Bildene skal brukes i et prosjekt som går ut på å trene opp en AI som skal kunne klare å danne MR-bilder om til PET. Selv om vi enda ikke har hatt INF264 (maskinlæring) var det spennende å se de mange måtene informatikk kan forbedre helsevesenet.

 

Så til Faradays prosjektet vårt 🙂 Etter mye frem og tilbake er vi endelig klare til å gjøre målinger av celler. Det står vi klar til å gjøre på torsdag. Man kan observere et bilde av en ganske fornøyd Sunniva da vi innså hva som var problemet med målingene 🙂

 

I løpet av november har vi fått bli med å observere ulike kurs. Blant annet traume-kurs og kikkhullskirurgi-kurs. Deltakerne på kirurgikurset 9. november var turnusleger som fikk øve på å operere på griser. Første del av dagen gikk til å øve på ulike kikkhullskirurgi-teknikker. Vi kom også i prat med ulike leverandører av medisinsk utstyr og det var spennende å få de de ulike produktene som ble brukt under operasjonen. Han som var instruktør for kurset, fikk deltakerne til å snu seg bort fra grisen slik at han kunne gjøre kutt slik at de fikk i oppgave å stabilisere grisen slik som de måtte jobbe som å stanse blødninger på en ekte pasient.

 

Vi har også vært med på flere traumekurs, hvor kirurger og annet operasjonspersonell kommer for å øve på hvordan håndtere traume. Det ble operert på tre griser totalt. Instruktøren gav de ulike teamene hypotetiske situasjoner som «Mann 22 år har vært i bilulykke» hvor personellet skal øve seg på hvordan håndtere slike akutte situasjoner.

Avslutningsvis har praksis på Vivarium har vært veldig læreriktig og spennende. Vi har fått hatt varierte arbeidsdager og oppgaver der vi har fått utfordret oss selv både teoretisk og praktisk.