Praksis hos Norwegian Smart Care Cluster – Del 2  

Hei!  

Mitt navn er Dorthe og jeg har vært i praksis hos NSCC sammen med Anne i snart tre måneder. Norwegian Smart Care Cluster er en helseklynge som jobber for kunnskap, samhandling og nettverk blant bedrifter, kommuner, sykehus, brukerorganisasjoner, investorer og flere. Siden forrige innlegg har vi blant annet fått være med på planlegging og gjennomføring av nye arrangementer i regi av NSCC.

21. April deltok vi på et arrangement på Eitri hvor vi fikk treffe flere av medlemsbedriftene til Norwegian Smart Care Cluster. Arrangementet var i regi av Nasjonalt program for leverandørutvikling i samarbeid med NHO, NSCC, Alrek helseklynge, Eitri, Horisint Vestland og E-helse Vestland. Temaet for arrangementet var innovative anskaffelser for bedrifter og offentlige innkjøpere. Gjennom ulike faglige innlegg fikk vi lære mer om hva innovative anskaffelser er. I tillegg fikk vi høre ulike leverandørbedrifter presentere sine løsninger på uløste behov innen helse. Det var veldig spennende og lærerik dag (bildet fra dagen under). 

Noe annet vi har jobbet med er et arrangement som skal holdes for NSCC sine medlemmer på starten av høsten 2022. I forbindelse med dette skal en rekke forberedelser gjøres. Arrangementet skal blant annet ta for seg det regulatoriske knyttet til medisinsk utstyr og tjenester og vi har laget og sendt ut en spørreundersøkelse til medlemsbedriftene for at vi skal kunne kartlegge hvilken kunnskap bedriftene har til det regulatoriske og hvilke utfordringer de møter. Vi opplever nemlig at flere oppstartsbedrifter møter en del utfordringer rundt dette, mye fordi det ofte er strenge og kompliserte regelverk knyttet til medisinsk teknologi som kan være vanskelig å sette seg inn i. Spørsmål som gjerne dukker opp er ofte knyttet til CE-merking, hvilke regelverk som gjelder sitt produkt/tjeneste og om og hvordan klinisk utprøving skal gjennomføres. Dette er spørsmål som klyngen kan hjelpe sine medlemsbedrifter med å få klarhet i.