Praksis hos NordicNeuroLab: Oppdatering

Hei!

I dette innlegget vil det komme en oppdatering om hvordan det går med praksis hos NordicNeuroLab. Slik som beskrevet i forrige innlegg holder vi på med å lage et program for å kunne kartlegge støynivået i et MR-rom under ulike MR-sekvenser. Det er forskjell mellom MR-maskiner og ulike sekvenser og det er derfor viktig å få gjort målinger hos så mange ulike MR-maskiner og deres sekvenser som mulig. På denne måten vil dataen som er samlet inn kunne brukes til å lage et headset som kan benyttes hos mange ulike MR-miljø.

Planen var i utgangspunktet å kunne gjøre målinger i ulike posisjoner på båren inne i MR-maskinen, men ettersom det sterke magnetiske feltet medførte at vi mistet kontakt med mikrofonen må det gjøres målinger ved inngangen til båren i stedet. Under målingene tar vi et opptak av lyden ved en MR-sekvens. Lydfilen blir analysert til å kunne lage et plot med amplitude og tid og et plot med frekvens og styrke gitt i desibel. Programmet har ulike funksjoner, blant annet kan det velges ulik vekting av mikrofonen slik som dBFS, dB(C), dB(Z) og dB(A). Programmet kan også lage et plot med gjennomsnittet av alle eller valgte målinger, samt finne relevante verdier som maksimum, minimum og standardavvik. Fremover vil vi prøve å forbedre programmet ved å finne nye måter å sammenligne dataene på.

Det vil bli spennende å fortsette å være i praksis hos NordicNeuroLab og se hvilke resultater vi får av målingene. Praksisen gir god erfaring å ha med seg og et godt innblikk inn i arbeidslivet.