Praksis hos Norwegian Smart Care Cluster (NSCC)

Hei! Mitt navn er Dorthe og i vår er jeg i praksis hos Norwegian Smart Care Cluster avdeling Vestland, sammen med Anne. 

Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) er en Arena Pro-klynge i det nasjonale klyngeprogrammet med NCE-status. De har mer enn 270 medlemmer fra hele landet. Hovedkontoret ligger Stavanger, men de har også avdelinger i Bergen og i Grimstad. NSCC er en nasjonal og internasjonal samarbeidsarena for store og små bedrifter, kommuner, sykehus, offentlige aktører, brukerorganisasjoner, akademia/FOU-institusjoner og investorer. Klyngen jobber for utvikling av bærekraftige helseløsninger for fremtiden, gjennom blant annet å styrke og dele kunnskap via nettverk og samhandling. 

Da vi startet i praksisen hadde jeg forventninger om å få et innblikk inn i hvordan en helseklynge fungerer i praksis og hvilken rolle den spiller innen helse-feltet. 

Avdelingen til NSCC i Vestland er relativt liten med kun to ansatte, hvor en av disse er vår kontaktperson og veileder gjennom praksisen. NSCC Vestland er et prosjekt i VIS (Vestlandets Innovasjonsselskap) og holder til i deres lokaler. Praksisen har så langt har blant annet gått ut på å sende mailer og holde møter med medlemmer og delta på ulike seminarer. Vi er også med på å planlegge arrangementer som holdes for klyngens medlemmer i regi av NSCC. 

I praksisen får vi muligheten til å tilegne oss mye ny og interessant kunnskap. Gjennom praksisen har vi fått delta på ulike kurs, seminarer og konferanser. Noen av disse har blant annet vært kurs innen studier på og verifisering av medisinsk utstyr og Helseinnovasjonskonferansen 2022, hvor vi har fått et bredt innblikk i ulike utfordringer og mulige løsninger innen helse. Dette er noe jeg kunne tenke med å lære enda mer om. Det hadde også vært interessant å lære mer om utvikling og verifisering av medisinsk utstyr, noe flere av medlemsbedriftene vi snakker med opplever utfordringer ved. Kunnskap fra studiet kommer også godt med i en jobb i klyngen. Med kunnskap om både det menneskelige og teknologiske aspektet ved helse, kan man være godt rustet til å hjelpe medlemsbedrifter og start-ups med ulike utfordringer.