Praksis hos CanEat

Hei, jeg heter Marte. Dette semesteret er jeg i praksis hos bedriften CanEat. CanEat er en oppstartsbedrift grunnlagt av foredragsholderen, bloggeren, forfatteren og gründeren Cecilie Hauge Ågotnes. CanEat er en fremtidig app som blant annet skal hjelpe brukere som har eller kjenner noen med kostholds begrensninger til å se om en vare kan spises eller ikke. Ågotnes ide for appen kommer av at hun har IBS (irritabel tarm syndrom) som skaper store matbegrensninger i hverdagen. Samtidig har hun fått kommentarer fra andre IBS pasienter som har store problemer med å vite hvilke produkter som er trygt å spise.

Praksisfaget i medisinsk teknologi går dette semesteret for første gang og dermed var jeg veldig spent da jeg først skulle ut i praksis. Spesielt ettersom jeg ikke viste hvordan det kom til å bli, om de ansatte var hyggelige, hvor mye av utdanningen min jeg fikk nytte av og hvor mye jeg lærte. Så langt har det vært veldig kjekt og lærerikt.

CanEat er et lite firma og dermed har jeg fått jobbet tett sammen med de andre i firmaet, kommet med ideer og fått et godt innblikk i hvordan en startup bedrift arbeider. I tillegg får jeg veldig tett og god oppføling. Så langt har jeg blant annet deltatt i flere workshops og møter.

CanEat er også veldig heldige denne våren ettersom vi er med i Impact Startup. Impact Startup er en akselerator for prosjekter og startups som løser samfunnsutfordringer. Gjennom våren skal vi følge et opplegg sammen med de andre startupsene og prosjektene. Slik kan vi utvikle ideene våre, i tillegg til at vi får veiledning. Dette har vært veldig interessant, spesielt siden jeg har fått informasjon om hva som er viktig å tenke på når man skal starte et prosjekt eller en startup. Dette vil komme til nytte hvis jeg en dag skal starte eller bli med på et prosjekt.

Første uken i mars startet vi med en tre uker lang salgsprint, med Impact Startup. Så langt har vi lært salgsteknikker og tips for å utføre et salgsmøte med best mulig utfall. Personlig er jeg ikke glad i salg. Min salgserfaring begrenser seg til dørsalg av dopapir og kjeks. Derimot gjennom sprinten har jeg fått erfart at når man har et personlig engasjement og brenner for ideen sin er det lettere å være en selger.