Praksis hos Norwegian Smart Care Cluster

Jeg heter Anne og er i praksis hos Norwegian Smart Care Cluster dette semesteret, sammen med Dorthe. Vi er utplassert hos NSCC avdeling Vestland, som er et prosjekt i VIS (Vestlandets Innovasjonsselskap).

Norwegian Smarte Care Cluster er en helseklynge som jobber for kunnskap, nettverk og samhandling. Klyngen fungerer som en nasjonal og internasjonal samarbeidsarena for små og store bedrifter, kommuner, sykehus, offentlige aktører, brukerorganisasjoner, akademia og investorer. Klyngen har i dag over 270 medlemmer over hele landet.

Forventningene mine når vi startet i praksis var at vi skulle få se hvordan det var å være i en jobb hvor de jobbet med medisinsk utstyr og lære mer om prosesser rundt dette.

NSCCs hovedkontor ligger i Stavanger, men de har også kontorer i Bergen og Grimstad. På kontoret i Berger jobber det to stykker, hvor vi for det meste har fulgt en av disse i løpet av praksisen. Sammen med henne har vi fått vært med på en del møter med medlemmer av klyngen. Her har vi fått høre litt om hvordan ulike bedrifter og oppstartsselskaper jobber og litt om eventuelle utfordringer de har.

En del av NSCC er Norwegian Smart Care Lab, som er et nasjonalt testsenter som skal hjelpe selskaper raskere fra idé til implementering. På møtene vi har vært med på, har vi fått høre masse om hvordan laben kan være med på å hjelpe bedrifter. Senere skal vi kanskje også få være med på uttesting av medisinsk utstyr og digitale løsninger gjennom laben.

Det vi for det meste har gjort i praksisen er å sende mailer til ulike medlemsbedrifter og vært med på møter og seminarer. Vi har også vært med å planlegge noen ulike arrangementer som arrangeres for medlemmene i klyngen.

Kunnskap fra studiene som har kommet til nytte så langt under praksisen, er at vi har hatt kunnskap knyttet til medisinsk utstyr og medisinsk teknologi. Mange av medlemmene i klyngen jobber jo nettopp med utvikling av medisinsk utstyr, så det har vært nyttig at vi har en del forkunnskaper rundt dette fra studiet. I tillegg har vi lært masse nytt om utvikling og godkjenning av medisinsk utstyr, og prosesser rundt dette foregår. Dette er også noe jeg tenker det kunne vært interessant å lære mer om.

 

           

 

Innlegg av Anne Fjeldsbø