Gades laboratorium – Blogg 2

Hei igjen! Siden sist har det skjedd litt av hvert. André og jeg (Martine) ble etter mye om og men ferdige med all analyse av rådata, og fikk presentert funnene for veilederne våre her. De var godt fornøyde og ville gjerne bruke resultatene fra analysen vår. Det var en veldig gøy beskjed å få etter nesten 100 timer av praksisoppholdet gikk til denne datainnsamlingen!

Å jobbe i Imaris har vært veldig lærerikt, men helt ærlig ganske repetitivt og kjedelig til tider. Jeg er glad jeg har hatt en så god praksispartner i André. Hvis jeg ikke hadde fått kødde rundt, høre på musikk, le masse, ta noen lange lunsjpauser og lære mer fransk enn jeg noen gang hadde tenkt, hadde det tiltet for meg for lenge siden. Å i tillegg ha deler av arbeidshverdagen på Eitri der vi kan møte andre MedTek-venner som også er i praksis eller skriver master gjør opp for den litt trauste delen av dagen på den vindusløse og litt mørke data-laben på MIC.

 

Nå som datainnsamlingen er ferdig, har vi fått flere mindre arbeidsoppgaver å komme i mål med før praksisperioden er over. Jeg har jobbet mye med en grundig protokoll som beskriver nøyaktig det vi har gjort i Imaris, slik at resultatene våre kan innlemmes i en artikkel. Det har involvert ekstremt mye håndtering av bilder med bildetekst i Word, så dere kan sikkert tenke dere hvordan jeg har hatt det haha.

Ellers jobber vi med å sette sammen all dataen i en stor fil slik at vi kan jobbe med statistikken vi kan hente ut fra data. Både jeg og André tar STAT110 parallelt, så vi merker at vi er litt på dypt vann her, men vi lærer veldig masse, og jeg føler i alle fall at jeg kan ta med meg den praktiske erfaringen tilbake i oppkjøringen mot eksamen i STAT. Den litt tynne statistikk-kompetansen har ledet oss ned mange dype hull på Google, der vi har funnet mye spennende for å si det sånn.

Våre mange Google-søk har lært oss masse 🙂

Jeg har hatt det både spennende og lærerikt i praksis, men også vært nervøs og følt meg sykt dum. Skulle jeg oppsummert det i ett ord ville jeg allikevel sagt GØY!

Martine out.