Eupnea – del 2

Hællæ folkens!

Da er det endelig tid for å skrive litt mer om hva som har skjedd siden sist, men først må jeg nevne hendelsen fra forrige innlegg.

Konkurrentene ankommer

Eupnea har alltid underveis i prosessen drevet med markedsundersøkelser. Både analyser for interessen og nødvendigheten for et slikt produkt de tilbyr, men også lagt ned tid i å undersøke konkurrenter. Det er mange produkter og sensorer som måler respirasjon og puls eller har AI-brukerstøtte til medisinsk data, men Eupnea er en av de få som kombinerer dette med en så god kvalitet. I sammenheng med dette er det viktig å ha juridisk arbeid for å sjekke patenter, som etterfølges av en FTO (Freedom to operate). Med en FTO, vil man kunne ha staket ut en klar kurs mellom alt som allerede har blitt patentert for å unngå saksøkelser. Underveis i Eupneas søknad om en FTO, ble det stor ståhei da konkurrenten BioIntelliSense (https://biointellisense.com/) ble funnet. BioIntelliSense dukket opp i et søk gjennom ChatGPT, og søket ble gjort litt på slump bare for å sjekke.

BioIntelliSense gjør i utgangspunktet alt Eupnea også gjør, og mye mer. Markedsføringen deres går på utrolig mange medisinske parametre, men det er antageligvis ofret for kvalitet. Det at en amerikansk stor-gründer med masse kapital er med i styret får fortgang i sakene, og de er nå lengre i prosessen enn Eupnea. Når disse ble oppdaget, var utelukkende arbeidsoppgaven å gjøre research på dem en hel uke fremover. Ingen ting annet var like viktig.

Resultatet er å bruke dem som argument for nødvendigheten av et slikt produkt i helsetjenesten. Samtidig ønsker da Eupnea å fokusere på kvalitet fremfor kvantitet, og ser på muligheten om å spisse inn målingene ovenfor å tilby masse urelevante målinger.

Arbeidsoppgaver siden forrige innlegg

Siden siste innlegg har arbeidet hos Eupnea blitt noe mer forventet uforutsigbarhet. Hver eneste dag innebærer nye ting å tenke over, mailer som drar i alle retninger og møter med potensielle progressive tangenter man mulig kan gjøre avtaler med. Dette puslespillet av prioriteringer er også på en timer, som svakt føles akkurat lik en sval medvind. Konkret har det vært mange eksterne møter og samtaler, opprettelsen av et verdig filsystem og bidrag i ulike pitcher.

Til nå har praksisutplasseringen lært meg veldig mye om det å jobbe tverrfaglig med ulike personer, forstå kaoset som er en startupbedrift og virkelig se verdien i å gjøre mindre attraktivt kontorarbeid. Spesielt har jeg likt måten Eupnea har integrert meg naturlig fra start inn i deres system.

Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten!

Over og ut, hilsen Theo:)