Praksis hos Nordic Neuro Lab del 2

Jeg (Aleksander) har vært i praksis hos Nordic Neuro Lab dette semesteret. De lager tilbehør til MR-maskiner –  både til funksjonell MR, men også utstyr som bedrer pasientkomforten under MR-undersøkelser. Tiden i praksis har vært veldig givende.

I løpet av praksisen har jeg jobbet mest med en VR-brille til MR-maskiner. Jeg har jobbet med å lage et analyseprogram for eye trackingen til disse brillene, for å kunne si noe om hvor nøyaktige de er. Først lagde jeg og Adrian på Nordic Neuro Lab et program som presenterer stimuli-punkter til pasienten og sampler målinger av «øyeposisjon» i en fil. Jeg har laget et python-script som beregner nøyaktighet og presisjon ut i fra dataen samlet inn. I tillegg plotter scriptet et plot for hvert punkt som blir presentert. Scriptet lager en csv.-fil med oversikt over nøyaktighet og presisjon for de ulike parameterne vi valgte å se på; øyefarge, linser/ikke linser, algoritme og nøyaktigheten i sentrum av skjermen kontra i kantene. Dette gjorde det veldig oversiktlig og tidseffektivt.

Dessverre har vi ikke fått gjennomført prosjektet skikkelig, da vi ikke har fått tilgang på riktig enhet å teste med ennå. Vi har bare kjørt en liten test med den brillen vi har hatt tilgjengelig, som er litt annerledes enn den de faktisk selger. Forhåpentligvis får vi gjennomført dette før praksisen er helt ferdig.

I mellomtiden begynte jeg på et nytt prosjekt. Dette går ut på å lage et program som skal fungere som en slags fjernkontroll for alle NNLs produkter. På datamaskinen i MR-kontrollrommet kan det bli kaotisk med mange ulike programmer oppe samtidig for å kontrollere de ulike enhetene fra NNL, og de har foreløpig ikke et program for å håndtere dette. Derfor ønsker de et enkelt program for å gjøre de enkleste justeringene på de ulike produktene. For eksempel slå av og på eyetracking på VR-brillene, endre lysstyrke på TV-skjermen osv. Dette prosjektet syns jeg er veldig gøy, fordi jeg har litt erfaring med app-utvikling fra før og syns dette er veldig spennende å jobbe med. Foreløpig ser programmet slik ut:

Jeg har fått stor nytte av emner som inf101 og inf161 i praksis. I tillegg er phys112 og phys114 emner som har gitt meg bedre forståelse for hvordan MR-maskinen og annet elektronisk utstyr fungerer. Jeg har lært mye i løpet av denne praksisperioden og det har vært svært interessant. Jeg kunne godt tenke meg å jobbe i en bedrift som Nordic Neuro Lab.