Blogg1: Praksis hos Lifecare AS

Hei!

Jeg heter Erle og er i praksis hos Lifecare AS sammen med Haakon. Lifecare er et børsnotert medtek selskap som satser på utvikling av kontinuerlig glukosemåler (CGM). Selskapets første mål er å utvikle en liten sensor på størrelse med et riskorn som kan injiseres i kroppen og kontinuerlig måle glukosenivået til diabetikere. Selskapet ble etablert i 2006 og har hovedkontor i Telenorbygget i Bergen.

Sencell er på størrelse med et riskorn

Teknologien deres, Sencell, bruker osmotisk trykk for å måle glukosenivå i kroppen. Ettersom måleren implanteres under huden vil den være usynlig og fører til en viss beskyttelse mot stigma rundt diabetes. Målet er at Sencell skal ha en levetid på 6 mnd uten kalibrering.

Sencell bruker osmotisk trykk for å måle blodsukkernivået

Vi har hatt veldig varierte oppgaver som praktikanter. I starten av praksisoppholdet jobbet vi en del innenfor kommunikasjonsavdelingen. Her fikk vi «opplæring» i LinkedIn noe jeg synes var veldig spennende. Vi ble også satt til å lage en Wikipediaside for Lifecare som vi fortsatt jobber med. Jeg og Haakon tok også initiativ til å lage et datascience-prosjekt som går ut på å samle data fra LinkedIn og deretter predikere hva slags type innlegg som når ut til flest. Vi har også hjulpet daglig leder med å oversette kontrakter fra tysk til norsk, ettersom laboratoriene til Lifecare ligger i Tyskland.

Etter arbeidet med kommunikasjonsavdelingen fikk vi være med på QMS arbeid (Quality Measurement Systems). Vi fikk kjennskap til kvalitetsstandarder som ISO9001 og veien til CE-merket. Vi har også gjort litt oversettingsarbeid for QMS-ansvarlig. Vi har også hatt et par oppgaver innenfor reasearch & develop-avdelingen hvor vi jobbet med innovative diagnoseringsmetoder.

I tillegg til dette har vi fått være med når Lifecare skulle holde pitch på Eitri Medical Incubator, og vi fikk høre på mange spennede pitcher fra ulike startups innenfor medtek.

I forbindelse med at Lifecare skulle ha et styremøte fikk vi også møte CSO (Chief Scientific Officer) i Lifecare, Prof. Dr. Dr. Med. Andreas Pfützner, som opprinnelig bor i Tyskland. Vi hadde en veldig fin og interessant samtale med han om framtiden til medisinsk teknologi.

Ettersom laboratoriet og forskningen til Lifecare i hovedsak ligger i Tyskland, får vi ikke vært med på så mye av det tekniske arbeidet. Vi får heller se strukturer bak bedriften, innsyn i markedførings -og kommunikasjonsstrategier og diverse annet.

Jeg synes det er veldig lærerrikt å være på praksis hos Lifecare og gleder meg til fortsettelsen!

Følg Lifecare på LinkedIn for å se alt det spennende de gjør: LinkedIn: Lifecare