Praksis hos kreftavdelingen på Haukeland

Hei, Lina her. Nå har jeg og Lorenz kommet godt inn i praksisen på kreftavdelingen på Haukeland. Vi har endret avdeling fra røntgenavdelingen til stråleterapiavdelingen. Her har vi gjort litt forskjellig. En dag var vi med på kalibrering av en lineær akselerator, noe som må gjøres omtrent 1 gang i måneden. Ettersom det er mange maskiner er dette noe de gjør ca 1 gang i uka. Dette er en kvalitetskontroll som må gjøres for å sjekke om alt er som det skal på maskinene. 

 

Det andre vi har drevet med den siste tiden er å importere og eksportere pasientdata. Det er mye data som er lagret på et sted og må flyttes over til et nytt program og lagres der, før det til slutt skal sendes til en minnepenn. Dette er tidkrevende ettersom det er veldig store filer, så det ble litt venting her.

 

Til slutt har vi simulert behandling i et program hvor man ser på CBCT bilder tatt før behandling, da får man en plan for behandlingen. Før en person får behandlingen som er basert på bildene som er tatt, kan man velge å adaptere behandlingsplanen slik at den blir mer optimal og minst mulig annet vev enn svulsten blir bestrålt. Prosjektet vårt er å ikke adaptere planene (de skal ikke bli brukt på mennesker), slik at man kan se forskjellene på de adapterte planene og de planene som ikke er adaptert som vi går gjennom. De vil altså se hvor mye man vinner på å adaptere behandlingsplanen. 

 

Det er fortsatt spennende å få være i praksis 🙂