Praksis hos Lifekeys – Del 2

Hei igjen!

Siden sist gang jeg postet noe her har vi jobbet med et viktig og utfordrende område: å utvikle spørsmål som kan bidra til bedre matching mellom klient og psykolog. Målet var å lage et skjema som gjør det enklere for klienter å finne en psykolog som passer deres behov, både faglig og personlig. Vi hadde i utgangspunktet sett for oss at dette skulle være relativt rett frem, men ganske raskt innså vi hvor komplekst dette faktisk er.

Det handler ikke bare om å spørre hva slags problem klienten ønsker hjelp med. Det er også spørsmål om preferanser knyttet til kjønn, alder, erfaring, tilnærming og personlighet hos psykologen. Hvordan formulerer man slike spørsmål på en god og sensitiv måte? Hva er relevant å spørre om og hva kan oppleves som for privat eller unødvendig? Å finne balansen mellom å få nok informasjon til å gjøre en god match, uten å overvelde brukeren. Dette var en lærerik og krevende prosess.

Etter at vi hadde fullført spørsmålene som skulle stilles klienten fikk vi en annen oppgave, Lifekeys skulle legge ut øvelser som brukerne kunne jobbe med hjemme. Her fikk vi i oppgave å gå gjennom alle øvelsene og se om det var noe vi syntes at kunne forbedres. Det var lærerikt å lese gjennom og vi satt igjen med gode teknikker for å håndtere daglige utfordringer som de fleste kjenner på.

Mot slutten av praksisperioden jobbet vi også med forslag til forbedringer på hjemmesiden til Lifekeys. Vi startet med å gå grundig gjennom dagens løsning, hvordan informasjonen var strukturert, hva som var lett tilgjengelig, og hvor det kanskje kunne være forbedringer som kunne gjøres. Deretter hentet vi inspirasjon fra andre lignende nettsider, både nasjonalt og internasjonalt. Det ga oss mange ideer til hvordan navigasjon, farger, layout og språk kan brukes for å skape en mer trygg, tydelig og inviterende digital opplevelse. I bildet under kan du se et lite utklipp av hvordan vi tenkte layouten kunne være. Vi skulle ikke programmere noe, men komme med ideer til IT avdelingen.

Alt i alt har praksisperioden gitt oss nyttig innsikt i hvordan teknologi og psykologi møtes i praksis – og hvor viktig det er å tenke helhetlig, både med hodet og hjertet, når man utvikler løsninger for psykisk helse.

 

 

– Sanne