Praksis hos Trigo – blogg 2

Hei!

Jeg og Tuva har nylig avsluttet vår praksisperiode hos Trigo, og ser tilbake på en givende og lærerik tid med mange ulike oppgaver. Gjennom denne perioden har vi fått en dypere forståelse for både tjenesten/appens potensiale og utfordringer.

Siden sist har vi fortsatt oppfølgning av foreldre og besteforeldre gjennom Trigos portal, og det har vært givende å få innsikt i hvordan appen fungerer for alle parter. Vi har sett hvordan fysioterapeuter og trenere bruker plattformen for å følge opp og tilrettelegge, noe som har gitt oss dypere forståelse av de mange mulighetene Trigo åpner for, og hvordan tjenesten tilrettelegger for bedre helseoppfølgning.

I løpet av praksisperioden har vi også jobbet mye med design og forbedring av brukeropplevelsen i appen. Med utgangspunkt i dagens løsning, har vi redesignet og justert appens funksjoner for å gjøre opplevelsen så intuitiv og brukervennlig som mulig. Til dette brukte vi designverktøyet Figma, som har latt oss teste og justere ideer uten behov for koding. Dette har gjort det mulig å enkelt utforske ulike designvalg, eksperimentere med funksjonene, og tilpasse detaljene slik at appen fremstår både funksjonell og estetisk.

Trigo har et langsiktig mål om å nå en bred målgruppe, noe som skaper utfordringer for design. Ulike brukergrupper har nemlig ulike behov og preferanser, noe som gjør at de samme funksjonene må kunne tilpasses på flere måter. Vår oppgave ble derfor å finne en balanse mellom å tilby mange muligheter, og samtidig sørge for at appen fremstår enkel og intuitiv – med færrest mulig tastetrykk og unødvendige steg. Det har vært spennende å bidra til å finne løsninger som appen/tjenesten både fleksibel og brukervennlig for et bredt spekter av brukere.

Å være i praksis hos Trigo har vært en spennende og lærerik erfaring hvor vi har fått innsikt i både apputvikling og design. Vi tar med oss verdifull kunnskap videre, særlig om hvordan det er å jobbe i en oppstartsbedrift der man får mange ulike roller og oppgaver. Det har gitt oss en større forståelse av hva det innebærer å utvikle noe nytt, og hvordan forbedringsarbeid er en kontinuerlig prosess, der ideer utvikles og testes, evalueres og justeres, og når nødvendig, legges bort.

– Emma